AI til præklinisk forskning og udvikling

Senest opdateret d. 26/1-2022
Aktiv
Alexandra Instituttet
Indsatsområdet Accelerering af digital sundhed og velfærd i Danmark under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Kristian Krämer
Senior Project and Business Development Manager

Aktiviteten har fokus på at give præklinisk forskning, modelarbejde og udvikling (F&U) - især i medico-, biotek- og farmavirksomheder - nem adgang til state-of-the- art kunstig intelligens værktøjer.

Mål for aktiviteterne:

  • Fortsat udvikling af teknologier i TDU-værktøjskassen, med bredt anvendelige metoder til dataanalyse, visualisering og forklaring af data og resultater, der kan anvendes uden dyb IT-teknisk viden.
  • Fortsat demonstration af anvendelse af metoderne i værktøjskassen via mindst én relevant case i samarbejde med Bioneer.
  • Formidling og facilitering af de nyeste kunstig intelligens metoder med fokus på forskellige, relevante anvendelser i præklinisk forskning og modelarbejde, samt på de mest anvendte datatyper, gennem 3-4 indlæg på branchemøde, seminarer, tidsskrifter, m.v.
  • Afdækning af muligheden for relevante calls til ansøgning(er) for yderligere F&U samarbejde bl.a. baseret på relationer opbygget i år 1 af indsatsen.