AI til præklinisk forskning og udvikling

Senest opdateret d. 1/3-2022
Afsluttet
Alexandra Instituttet
Indsatsområdet Accelerering af digital sundhed og velfærd i Danmark under temaerne Informations- og Kommunikationsteknologi og Sundhed og medicoteknologi
Kristian Krämer
Senior Project and Business Development Manager

Aktiviteten har fokus på at give præklinisk forskning, modelarbejde og udvikling (F&U) – især i medico-, biotek- og farmavirksomheder – nem adgang til kunstig intelligens værktøjer, skræddersyede til at understøtte analyse og opsamling.

Målet for aktiviteten er:

  • Værktøjskasse, der gøres tilgængelig via TDUen, med bredt anvendelige metoder til dataanalyse, visualisering og forklaring af data og resultater, der kan anvendes uden dyb it-teknisk viden. Aktiviteten bidrager dermed direkte til indsatsens mål om at udvikle en teknologisk service i TDUen i 2021.
  • Formidling og facilitering af de nyeste kunstig intelligens metoder med fokus på forskellige, relevante anvendelser i præklinisk forskning og modelarbejde, samt på de mest anvendte datatyper, gennem 3-4 indlæg på branchemøder, seminarer, i tidsskrifter, m.v.
  • Demonstration af anvendelse af metoderne i værktøjskassen via mindst en relevant case i samarbejde med Bioneer.

Udover case-samarbejdet med Bioneer vil denne aktivitet også bidrage til samarbejdet med videninstitutioner i form af f.eks. fælles F&U ansøgninger. Aktiviteterne bidrager således direkte til slutmålet for det overordnede anvendelsestema i indsatsområdet: At virksomheder får en mere effektiv præklinisk F&U-proces gennem udnyttelse af state-of-the-art (SOTA)-kunstig intelligens og dermed en hurtigere vej på markedet.